MammaMagePROVA PÅ 15 jan under ÖPPET HUS schema
NY KURSSTART: Tisdagar kl 9.30-10.30  

Träna rätt efter Graviditet!

Idag finns så mycket träning för nyblivna mammor att välja på men som utbildad och certifierad Mammamage tränare träffar jag varje vecka också så många mammor som, trots att dem tränar, inte får tillbaka funktionen i magen efter graviditeten. Flera har t.o.m förvärrat sin problematik pga felaktigt träning/buktryck. 

MammaMage står för att få tillbaka funktionen – inte bara utseendet! Det handlar om hela inre cylindern, alltså magen, bäckenbottenmusklerna liksom ryggen och andningen.

Eftersom vi är specialiserade inom Hållning, Funktion och Smärta är det en del av kursen. Du får verktyg som du bär med dig resten av livet!

Vill du ha hjälp nu -
Boka en Privat konsultation!
 
Diastasmätning, Bålstabilitet & Mammamageövningar 

1050kr 90 min
Boka på 023-125 25 eller via kontakt

Vad är skillnaden på
MammaMage och MammaStyrka/Träning ?


Det är två helt skilda pass!
 

MammaMage är att föredra att börja med för
Funktion kommer altid före Styrka!

MammaStyrka är ren styrketräning medans MammaMage är att få tillbaka funktionen i dem inre magmusklerna och bäckenbotten och som har med delade magmuskler och nervsystem att göra. Två helt olika sorters träning och kunskap. MammaStyrka är drop in medans MammaMage är en kurs (som du anmäler dig till) där du får utbildning om funktion, hållning och smärta som du bär med dig resten av livet!

Denna kurs är för att bygga upp JUST DIG!
Den kommer att stärka dig och ge dig kunskap som du kommer bära med dig
RESTEN AV LIVET!

 Ge det till dig själv!

TA MED DITT BARN!

På detta pass kan du som är mammaledig ta med ditt barn.

Har du äldre barn eller är Gravid är du också välkommen till denna kurs!

För att kunna jobba med varje deltagare på ett individuellt plan
tar vi in ett begränsat antal!
10 st per kurs

10% PÅ ALLT
HELA ÖPPET HUS VECKA 3

Rabattkod "MM10" anges i kassan

MammaMage Kurs

Pris:
1 890 kr
Inkl. 6% Moms
Antal:

Förklaring till dem olika paketen

Du som köpt till PT-tid till din kurs bokar den i kalender under
"BOKA-knappen"

När kan jag börja träna MammaMageÖvningar!


Det är skillnad på träning och träning.

Träning med bukpress, som man ofta lägger på då man ska lyfta tungt, det ska man inte göra direkt efter en förlossning då det finns risk för framfall, bråck, inkontinens, bristningar och andra skador.

Denna träning av djupa magen som vi jobbar med i mammamageövnngar är en lågintensiv träning där man lär sig att aktivera musklerna igen – återträna!

Det är precis som när du tränar bäckenbottenmuskulaturen fast nu tränar du en annan muskel, dvs du ligger, sitter eller står stilla och lär dig med små lätta knip att aktiver endast djupa magen, transversus abdominis.
Denna muskeln är den enda muskel som kan hjälpa till att sluta en diastas, avlasta kotpelaren, förhindra framfall, bråck och från att maginnehållet pressas ut genom dina separerade magmuskler vid tryck, ex hosta/nysningar eller när du lyfter tungt.

Denna muskel tränas i lugna statiska positioner som utökas med progressionsövningar i rörelse. Det är varken tungt eller skapar en bukpress.

Övningar som man inte ska göra om man inte har en läkt diastas är situps och plankan, övningar man idag ofta ger till mödrar som vill få ordning på sina magmuskler. Helt fel! Dessa övningar skapar en bukpress och kan skapa besående besvär om man inte lärt sig att aktivera djupa magen först och får då en funktionell diastas.

PAKET 1
PRIS:  1890kr - 8 ggr á 60 min
Diastasmätning, mätning av strukturell och funktionell diastas.
Lära sig att aktivera djupa magen, att lära sig att separera magmusklerna, musklernas olika funktion och vilka du använder till vad och när, du lär dig hitta den i olika statiska positioner men även i rörelse i olika progressionsövningar.
Du får hemövningar och du lär dig hur du ska göra för att den ska orka vara aktiv i längre och längre stunder.

PAKET 2
PRIS: 2550kr - 8 ggr á 60 min + 1,5 timme PT
Samma som paket 1 men plus...

.... ett privat PTpass, Detta pass kan du använda till vad du vill, beroende på vad du vill ha hjälp med och vilka mål du har. Tex.hållningsanalys, kontroll av muskulära obalanser och övningar för muskulära obalanser , teknikträning & rörlighetsträning, viktnedgång, motivation mm.
På det privata passet finns även möjligheter för kostrådgivning. För er som vill se era resultat även en möjlighet för invägning och mätning.
Bokas med Sanna enskilt under kurs eller via telefon 023-125 25

Du som köpt till PT-tid till din kurs bokar den
i kalender under "BOKA-knappen" efter 4e kursgången

INNEHÅLL
På detta pass får du veta vad som händer med magens muskulatur under graviditet hur du tränar upp magen efter förlossning för att få tillbaka formen, figuren och funktionen. Oavsett om barnet är nyförlöst eller flera år!


Vad händer med magmusklerna?

Under graviditeten töjs magmusklerna ut i takt med att barnet växer. Det är helt naturligt. Ju mer magen växer inifrån desto mer påverkas magmusklerna, bukhinnan och bindväven som omger musklerna. De djupa magmusklerna (transversus abdominis) töjs tillsammans med övriga strukturer ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband.

De yttre magmusklerna (rectus abdominis) förflyttas åt vardera sidan på kroppens framsida när att magen växer. Musklerna fäster in i ett brett band vid magens mitt (linea alba). I vardagligt tal brukar man säga att detta band dras sönder och att separationen kallas rectus diastasis, i vardagsspråk - Diastas 

Kvinnan har i detta läge svårt att hitta kontrollen och aktiviteten i magmusklerna igen och det kan resultera i;

  • Smärta i ländrygg och bäckenbottenmuskulaturen
  • framfall
  • Inkontinens
  • mag & tarmbesvär
  • putande mage
  • dålig hållning
  • stora diastaser kan vid nysning eller hosta kan få tarmarna att tryckas ut mellan magens muskler.
  • kan inte bära sina barn och inte sköta sitt hem. 


Efter graviditeten....

Behöver vi lära magmusklerna att dras ihop igen och genom att aktivera den djupa magmusklen (transversus) så kan man bättre stabilisera buken och hålla kontroll på buktrycket. Det gör att linea alba spänns upp vilket känns som att diastasen ”sluts”.

Transversus ingår i som en muskel i den inre cylindern som ansvarar just för det inre buktrycket och att stabilisera ryggens kotor. Därför är det av stor vikt att ha kontroll på transversus.

Att ha koll på dem inre magmusklerna resulterar i att ev värk i ländrygg förvinner, putmagen blir mindre, hållningen blir bättre och du blir starkare i alla lyft. 

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009