Sanna Holmgren Sanna Holmgren

Det är jag som är Sanna! Och det är jag som driver "VARDAGSSTARK"


Allt mitt intresse för människan, rörelse, dans, funktion och hälsa började redan för 28 år sedan. Men det var inte förrän 2001 som det verkligen tog skruv......

DANSEN
Det hela började med musiken. Efter en resa till Dominikanska Republiken tillsammans med min man Gilbert, fastnade jag för det sköna soundet från Karibien. Tillsammans med lokalbokningen dansade jag både Merengue och Bachata, överallt och hela tiden!

När jag kom hem ville jag lära mig mer, och sagt och gjort, jag började dansa Salsa!

Jag utvecklade min dans genom att ta privatlektioner hos en Ballromdansare. Det gick snabbt och jag började tävla tillsammans med Gilbert. Vi tävlade för SDR, Sveriges Danspedagogers Riksförbund och vi vann vår första tävling vi ställde upp i och det var oktober 2003. Vi utvecklades snabbt framåt och vi tog in salsan från alla håll och kanter och insåg att "Wow, det här var nåt för oss". Vi började att älska den Puertorikanska stilen i Salsa och började bygga våra tävlingskoreografier efter det rörelsemönstret.

Mars 2005 vann vi SM guld i Salsa! Och sedan dess har vi representerat Sverige på ett EM och två VM. Ett utav dem på ARUBA (9:e plats) och då var vi tillbaks i Karibien igen, där allting startade!

Under tiden började vi lära oss och tävla i fler danser, bla Discoswing. Discoswing kallas även Discofox och är lika stor i Europa som buggen är i Sverige. Du dansar pardans till discomusik. Vi representerade Sverige på ett VM och kom på 14 plats.

Efter att ha tävlat några år kände jag att jag verkligen ville lära mig mer och fortsätta utveckla min danskunskap, så jag började gå som assistent för att bli danslärare. Nu började jag också lära mig fler danser. Jag slutade tävla för att kunna lägga mer energi på undervisningen.


Jag börjar undervisa
Jag fick lära mig mycket och jag märkte att min specialitet är att kunna analysera dansen och inividen och se vad en dansare bör göra för att utvecklas, genom bla kroppsmedvetenhet, teknik, och personligheten i sin dans. Jag arbetar mycket med musikförståelse när jag undervisar. Jag älskar att få lära ut dans och se andra utvecklas och hitta samma känsla som jag har för dansen.


Startade egen Dansstudio
januari 2009
- Nu var det dags att öppna nåt eget! Det bara blev så om inte annat! Jobben bara rullade in och jag älskade ju mitt jobb. Dansa med Sanna föddes!

Svenska Junior Mästarna

Jag har haft privilegiumet att få träna fram Svenska juniormästarna i både Salsa och Discoswing där jag också koreograferat deras tävlingsrutiner!


Licenserad Danssporttränare
Jag har gått danssporttränarutbildnings första nivå, som inbegriper ett 20tal olika dansstilar under ledning av Tony Irving och den 5:e september 2009 blev jag Licensierad dansporttränare i Internationel Latin Ballroom.


Zumba
Maj 2009 började jag undervisa Zumba fitness! Wow vilken kick!!!!

Zumba är den roligaste energigivande träningen jag någonsin sysslat med. Vilken KOMBO!! Dans som jag älskar med träning som jag älskar - kan det bli bättre!!
Licenser

Jag är utbildad och licenserad zumbainstruktör i Zumba fitness level 1 & 2, Zumba Toning, Zumba Gold och Zumba Kids, zumba för barn. Jag är också medlem i ZIN, Zumba Instructors Network.


KUBA 
December 2009 åkte Gilbert o jag till Cuba och tog lektioner hos Lázaro Edilson Pedroso Pereira. En internationell Kubansk instruktör.
Vi utbildade oss i flera olika Kubanska folkdanser, bla rumba, cha cha, son, bolero och självklart salsa och rueda de casino.

Vi fick en otrolig inblick i både rytmik o musik och inte minst kroppsförståelse.

Vi träffade flera härliga kubanska dansare som verkligen visste hur man skulle röra sig. En helt otrolig inspiration som vi förmedlar vidare till våra elever.

Personlig Tränare
April 2014 tog jag äntligen steg vidare som jag längtat så efter att få göra, men där livet hindrat mig från att göra tidigare.
Jag utbildade mig till Personlig Tränare inom Funktionell Träning, med special ämne - Hållning! Kost, Mindfulness, Massage & Triggepunkter ingick även i denna utbildning. Alltså hela människan i fokus!
Jag utbildade mig på Paleo-Institute i Stockholm som har den mest ledande, innehållsrika och längsta utbildningen till Personlig Tränare med EHFA/ EREPS licens, 400tim.
Och WOW vilken utbildning och vilket innehåll! Jag har nog aldrig känt mig så redo för min nya utmaning!!! 

Vidareutbildning - Jag vill veta mer!!
Jan 2015 Certifierade MammaMagetränare hos Katarina Woxnerud.
MammaMage står för att få tillbaka funktionen – inte bara utseendet. Det handlar om hela inre cylindern, alltså magen, bäckenbottenmusklerna liksom ryggen och andningen.
Juni 2015 vidareutbildningen Katarina Woxnerud Bäcken & Höftgördeln.
Katarina håller dessutom flera webinarier varje år för att hålla oss Tränare ajour med senaste inom forskning i ämnet.

Augusti 2016 Certifierad Arch Specialist
Detta var nått nytt!! Jag skulle plötsligt ta steget vidare till att börja jobba med smärtproblematik, psykoterapi, neurovetenskap, funktion, prestation för både elitidrottare och för dem som aldrig tränat förut.
Denna nyvunna kunskap har verkligen utvecklat mig och fått mig att vilja veta mer.
Jag har äntligen börjat inse hur allt hänger samman ...
- Struktur, Hjärna, Kost, Träning, Mind, Smärta.
Arch Method går ut på Optimal Funktion genom Nuerobaserad Träning.

Januari 2017 Med tanke på hur allt har utvecklats med åren så var det dags att byta namn - Dansa Med Sanna blir VARDAGSSTARK

Januari 2017 
Min vetgirighet över människans möjlighet till optimal funktion tar mig vidare i utbildning. Neuromuskulär rehablitering och Neurovetenskap. Hur man ladda ner ny mjukvara till hjärnan för att optimera funktionen. Neurobaserad Träning!
Januari 2017 startade jag ett utbildningsprogram som inbegriper 11st omfattande neurovetenskapskurser med olika inriktning: Först ut Smärta
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Smärta & Träning
Certifierad av Dr Eric Cobb i neurovetenskap i New York med specialsering inom smärta och träning. 

Augusti 2017
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Livstilsförändring & Näring
Denna utbildning är den enda i sitt slag då den utgår från ett neurologiskt perspektiv. Hur reagerar hjärnan på förändring? HUr bryter vi eller skapar nya vanor med bestående resultat - Oerhört spännande!

DU
Ju mer jag utvecklar mig själv och ju mer jag lär mig om kroppen, desto mer inser jag hur viktigt det är att röra på sig för att hjärnan ska må så bra som möjligt. Idag har det stora flertalet människor förlorat förmågan att röra på sig pga. för lite rörelse.
Dem har helt enkelt förlorat vardagsstyrkan.
Detta vill jag ändra på, jag vill få dig VARDAGSSTARK! 

Jag utbildar mig löpande för att du som kund ska få ut det bästa! Du som individ är alltid i fokus.
Alla människor har individuella förutsättningar, men alla har möjlighet till full funktion och det är det jag gör – ger dig tillbaka din funktion, rörelse och hållning och därmed reducera smärta – VARDAGSSTARK.
 
Vad väljer du? BEHANDLING, DANS eller TRÄNING?

Bli vardagsstark med mig!

Gilbert Holmgren Gilbert Holmgren

Gilbert Holmgren

Det här är Gilbert.

Gilbert arbetar som många andra, heltid, med ett vanligt jobb. Men tar varje tillfälle att ge danslektioner.

Han har samma tävlings erfarenhet som Sanna ovan eftersom Gilbert är hennes danspartner.

Han har ofta event för både företag och privatpersoner. Han är också instruktör på alla Salsalektioner inklusive teknikkurser i Linjestilssalsa.

Han gillar både Kubansk Salsa och Linjestil, främst Puertoricansk stil. Han tycker om en mjukare dansstil med mycket teknik i botten.

Anna Östlin Segerström Anna Östlin Segerström

Anna Segerström

Anna
jobbar heltid som Ekonom på CAD Quality i Sverige. Hon är glad och positiv som person och hennes familj består av en hund, två barn och pojkvän

På fritien ägnar hon sig åt att träna sin hund och åt att dansa Zumba. Hon älskar att dansa och sjunga och musik har stor betydelse i hennes liv. Anna har ingen dansbakgrund mer än någon buggkurs, en termin i dans (fridans/balett) på gymnasiet men har alltid hängt på dansgolvet sen tidig ålder. Hon har tränat mycket med någon form av grupp-träning som te.x aerobic, step touch,box, afrodans och body combat. Varför hon fastna för Zumba var variationen i musiken och dasstilarna, glädjen att få röra sig och att lära sig fler dansstilar. 

-"Zumba kan få liv i mig igen efter en stressig dag och jag kan inte sluta le efter en lektion!" Säger hon.
Anna älskar Zumba och dem latinska rytmerna och de får henne att visa att ingenting är omöjligt.
Anna tog sin Zumbalicens den 7,8 december 2011 och licens i Zumba Toning, 24 februari 2012 och är oxå medlem i ZIN, zumba instructors network.

Therese Andrén Therese Andrén

Therese Andrén

Therese är för närvarande föräldraledig med sitt tredje barn, annars arbetar hon inom en förvaltningsmyndighet. Therese kommer ursprungligen från Bohuslän, men bor sedan fem år tillbaka i Falun då hennes man kommer från Dalarna. På fritiden umgås hon med familjen, studerar och dansar Zumba! Oavsett om Therese har varit bosatt i Sverige eller utomlands så har hon sett till att dansa såsom salsa, tiodans (ballroom dancing), magdans och flamenco. Therese älskar Zumba "för att det är som ett kinderägg"." För det första är det härlig musik, för det andra är det bra träning och för det tredje är det dans! Att du sedan går därifrån och känner dig nöjd med livet- det är bara en bonus! Sedan jag blev mamma har jag inte haft möjlighet/ork att delta i danskurser eller gå ut och dansa, men nu när jag har hittat Zumba behöver jag inte det! Min dotter Alice var tre veckor gammal när hon deltog i sitt första Zumba Gold-pass och hon älskade det (somnade direkt i bärselen)!"  
Therese tog sin licens 14,15 november 2013 och är sedan dess medlem i ZIN, Zumba Instructurs Network . 

Linn Hellström Linn Hellström

Linn är undersköterska och brinner för att hjälpa människor. Men intresset för träning har alltid varit stort.
Som liten red hon i närmare elva år innan intresset för Zumban infann sig och som hon idag älskar.
Hon är en barnkär och glad tjej med leendet på läpparna som på fritiden gärna umgås med sin pojkvän och familj.
På senare år har intresset för styrketräning samt allt kring träning växt hos Linn och blivit en stor del i vardagen. Allt från bodypump och zumbapass till tekniken i ett marklyft och HIIT intervaller är något hon älskar.
 
”Den bästa känslan är när man bevisar att kroppen klarar av mer än vad huvudet säger, att koppla på viljan till att göra en repetition till eller öka vikterna med något kilo extra är det som ger motivation att fortsätta”.
”Optimala sättet att rensa tankarna och fylla på med glada endorfiner är genom träningen ” säger Linn.
 

Elin Isberg Elin Isberg

Elin Isberg

Elin
har dansat så länge hon kan minnas men det var på gymnasiet det blev seriöst då hon valde att gå danslinjen. Efter det har hon gått musikkonservatoriet inriktning dans. Hon har varit med och dansat i Borlänge nyårsrevy i över tio år och även koreograferat de senaste åren. Elin har undervisat på showskolan i Borlänge och på KFUM dansstudio i Borlänge. Stilar jag har undervisat i är Commercial Jazz och Femenine Vibe och har även undervisat i Street.
Elin bor med min sambo Rikard i Olsbacka. Hon har en son som är 2,5 år och en bonusdotter som är tio. På fritiden bygger hon hus om hon inte är ute och åker på nostalgibilsträffar eller gör något annat kul med familjen. Hon ser fram emot att träffa och få dansa med er!

Marica Hallgren Marica Hallgren

Marica Hallgren

Marica
är dalkulla från Falun med man och två utflugna barn. Marica är ekonom och jobbar som administrativ chef för Dalarna hos bilföretaget Biva.

Marica är i grunden en positiv person som hellre säger "Ja" än "Nej" vilket ledde henna raka spåret in som Zumbainstruktör. Marica älskar dansinspirerad motion som ger träning för både kropp och "knopp". I många år har hon själv gått på klasser med aerobics, step, fuego, afro och vanlig gruppjympa. Marica har också erfarenheter som instruktör i aerobics och step.

På fritiden blir det så klart en hel del Zumba men hon gillar också att resa, umgås med vänner och att läsa en massa böcker.

Nils Andrén & Bianca Locatelli Nils Andrén & Bianca Locatelli

Bianca Locatelli och Nils Andrén

Nils & Bianca 
ägnar sig åt många olika swing danser men har specialiserat oss i Boogie Woogie och Lindy Hop. Swing dans är det dem brinner för, tillsammans med den musik som får vem som helst att börja gunga och le till. Deras fritid består i princip endast av dans och musik. Om dem inte tränar, tävlar eller undervisar så är dem ute och reser  för att få inspiration från andra dansare och instruktörer runt om i världen.

Bianca som kommer från Italien började dansa boogie woogie redan som junior och hade stor fram gång som tävlande. Bianca har varit italiensk mästare tre gånger i rad (2011-2013) och vann även de flesta nationella tävlingar. Bianca tävlade även internationellt och fick ett flertal finalplaceringar under åren som junior. Bianca började 2013 med Lindy Hop och började tävla redan året därpå med Nils. Hon har även tidigare erfarenheter av andra danser.

Nils har dansat Boogie Woogie och Lindy Hop sedan 2010 och sedan 2011 tävlat i de båda danserna. Nils blev uttagen till svenska landslaget i Boogie Woogie 2012 och har efter det tagit sig till final på världskupper ett flertal gånger och även kommit på tredje plats på VM två gånger i rad. Nils har även legat på topp tio inom världsrankinglistan i tre år. Han blev även uttagen till landslaget i Lindy Hop och har fått representera Sverige ett flertal gånger och även vunnit som junior i Washington USA. Han har även tidigare erfarenheter av andra danser.

 Efter att haft en tidigare partners började Nils och Bianca tävla tillsammans år 2013 och har redan haft stora framgångar på nationell nivå men även internationell i både Boogie Woogie och Lindy Hop

Nina Tordai Nina Tordai

Nina Tordai

I vardagen är Nina specialpedagog och gillar verkligen det här med att lära ut något.
Nina älskar att dansa Tango och att resa. 
Nina undervisar i stretch-yoga efter styrkepassen och kommer att ha en yoga-kurs som lär ut grunderna i hatha-yoga.

Nina utbildade sig till yoga-lärarae på Sivananda Vedanta Centrum I Reith/Österrike 2010. Sedan dess har hon undervisat i Buenos Aires, Falun och Berlin. Hon har även en tillbyggnad som heter "Yoga-lärare för speciella behov". Så om du skulle vilja ha en mer anpassat kurs tveka inte att höra av dig till oss!

Anders Hessel Anders Hessel


Anders Hessel

Anders
är en kille som brinner för dansen och dansarna. Han har under de senaste 6 åren drivit flera webbplatser för dansare, varit hjälpledare i flera olika kursnivåer i många år och i våras gick han danssportförbundets kursledarutbildning vilket gav honom en licens att undervisa Bugg. Anders har själv dansat i 15 år och älskar att få röra sig till musik. Anders brinner även för musiken som visar sig i att han jobbat som DJ i 15 år.

Till vardags jobbar Anders med att utveckla datorprogram och lösningar till olika kunder. På fritiden älskar han att lära andra att dansa och att själv få röra på sig lite på kuppen. Han dansar såklart, sköter om hus hem och umgås med familjen, får han en gnutta tid över så lägger han den på någon av hans webbplatser eller program han sköter om eller har gjort.

Detta är dom dansrelaterade sidornajAnders har hand om/gjort/driver:

På 'Internet' : 
www.dansvanner.se
www.dansmaffian.se
www.parkenmaran.se
www.oktobermaran.se

På FB:
www.facebook.com/Dansvanner
www.facebook.com/dansmaffian
www.facebook.com/groups/4905599783/
www.facebook.com/parkenmaran
www.facebook.com/oktobermaran

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009