Zumba®

Alla klasser är
drop-in, inga förkunskaper krävs!

Alla kan vara med!

 

Zumba är:

Dans Träning Glädje!

Kom och prova

så får du se själv!

Om du aldrig dansat Zumba hos oss förut, kan du prova första gången GRATIS

 

Varmt Välkomna

till våra klasser!

 Historia

Zumba® Historia

Ibland grundar sig storslagna idéer på misstag. I mitten på 90-talet hade ingen kunnat förutspå Zumba® Fitness framgångar; inte ens Alberto "Beto " Perez som skapade the Zumba experience efter vad många har kallat en "lycklig slump". Fitnessinstruktören Beto kommer från Cali i Colombia. En dag i mitten av 90-talet tog hans liv en oväntad vändning. Han skulle hålla en aerobics-klass men hade glömt ta med sin traditionella aerobics-musik. Han löste det genom att använda en mix av musik han hade i sin ryggsäck.Med musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer och improviserade ihop en ny slags dans-fitness som fokuserade på att låta musiken styra rörelserna (istället för att räkna repititioner).Energin sprudlade i salen och folk kunde inte sluta le. Hans elever älskade det!

Den dagen föddes ett revolutionerande fitness-koncept the Zumba Fitness-Party!

Sedan Beto introducerade Zumba Fitness® i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i världen.

Alla våra Zumbapass är energigivande träning för både kropp och själ, skratta och njut! Alla kan vara med oavsett stil och nivå - härma och följ efter. Enkla koreografier med mycket energi i rörelserna ger riktigt bra träning för både styrka och kondition.

PROVA detta pass under Öppet Hus v36 -

onsd kl 16.30

Att tänka på

Behöver jag kunna dansa sen tidigare?
Nej, du behöver absolut inga förkunskaper i dans för att njuta och ha roligt under Zumbapasset! Man behöver inte vara rädd för att göra fel i Zumba för det viktigaste är inte att stegen blir rätt utförda utan att vi har kul tillsammans och att vi får en bra träning för hela kroppen!

 

Är det svårt att lära sig/hänga med?
Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång. Det är väldigt individuellt hur snabbt man tar till sig och alla har sina styrkor respektive svagheter. Vi brukar säga att " Ge det 3,4 gånger, då börjar du känna igen musik och steg och då kan du lättare slappna av njuta av dansen/träningen". 

NYHET - Denna termin erbjuder vi Zumba easy
easy är passet för dig som vill ha enklare stegkombinationer och lugnare tempo.
Tanken bakom passet är att du som nybörjare eller du som tränat tidigare men av tex sjukdom haft ett längre uppehåll, ska känna dig trygg, klara av återhämtningen och sakta jobba dig mot en starkare vardag.
 
Vi på Vardagsstark jobbar varje dag med människor som kämpar med att klara av sin vardag i form av att bara vara eller eller orka ta hand om sig själv.
Vi inser vikten av enklare träning och "less is more"-tänk!


Därför är vi glada aff få erbjuda dessa pass från och med denna termin.

Zumba® är till för att du ska ha ROLIGT! Det enda du behöver är att "följa flödet" och ha skoj! 

Vad är Zumba®
.... en rolig och upplivande träningsform där de latinska rytmerna står i fokus. Du lär dig grundstegen till ett flertal latinamerikanska och internationella dansstilar.

Till musiken skapar vi ett dynamiskt, spännande och effektivt träningsystem.

Varje låt har en egen koreografi utformad efter vers, refräng och stick. Du kommer att upptäcka att du plötsligt dansar merengue, salsa, reggaeton, cumbia, flamenco, calypso och måmga andra dansstilar. Alla låtar tillsammans utgör en intervallträning, då Zumba® kombinerar snabba och långsamma rytmer.

Detta ger som resultat större kalori- och fettförbränning, generellt förbättring av konditionen och styrka.

 

- Visste du att på 60 min zumba förbränner du ca 600 kcal och på 90 min förbränner du ca 1200 kcal?

 

Vad ska jag ha för kläder?
Valfria bekväma träningskläder och träningsskor(inneskor).


Vad bör jag komma ihåg inför passet?
Vattenflaska och en liten handduk. Det kommer att behövas!

 

All dans och fitness-träning sker på egen risk och vid sjukdomstillstånd i samråd med läkare. Föräldrar ansvar för sina barns träning och dans.

Klicka på bilden för Schema & Butik

Dina Instruktörer

Sanna Sanna

Måndag kl 18.00
Onsdagar kl 18.00

Anna Anna


Torsdagar kl 18.00
Therese Therese


Fredagar kl 16.00
Tisdgar kl 18.00
Söndagar kl 17.00

Sanna, Anna, Therese och Linn är licenserade Zumbainstruktörer och medlemmar i ZIN, Zumba Instructor Network

 

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009