Sanna Holmgren Sanna Holmgren

Det är jag som är Sanna! Och det är jag som är hjärnan bakom "VARDAGSSTARK"


Allt mitt intresse för människan, rörelse, dans, funktion och hälsa började redan för 28 år sedan. Men det var inte förrän 2001 som det verkligen tog skruv......

DANSEN
Det hela började med musiken. Efter en resa till Dominikanska Republiken tillsammans med min man Gilbert, fastnade jag för det sköna soundet från Karibien. Tillsammans med lokalbokningen dansade jag både Merengue och Bachata, överallt och hela tiden!

När jag kom hem ville jag lära mig mer, och sagt och gjort, jag började dansa Salsa!

Jag utvecklade min dans genom att ta privatlektioner hos en Ballromdansare. Det gick snabbt och jag började tävla tillsammans med Gilbert. Vi tävlade för SDR, Sveriges Danspedagogers Riksförbund och vi vann vår första tävling vi ställde upp i och det var oktober 2003. Vi utvecklades snabbt framåt och vi tog in salsan från alla håll och kanter och insåg att "Wow, det här var nåt för oss". Vi började att älska den Puertorikanska stilen i Salsa och började bygga våra tävlingskoreografier efter det rörelsemönstret.

Mars 2005 vann vi SM guld i Salsa! Och sedan dess har vi representerat Sverige på ett EM och två VM. Ett utav dem på ARUBA (9:e plats) och då var vi tillbaks i Karibien igen, där allting startade!

Under tiden började vi lära oss och tävla i fler danser, bla Discoswing. Discoswing kallas även Discofox och är lika stor i Europa som buggen är i Sverige. Du dansar pardans till discomusik. Vi representerade Sverige på ett VM och kom på 14 plats.

Efter att ha tävlat några år kände jag att jag verkligen ville lära mig mer och fortsätta utveckla min danskunskap, så jag började gå som assistent för att bli danslärare. Nu började jag också lära mig fler danser. Jag slutade tävla för att kunna lägga mer energi på undervisningen.


Jag börjar undervisa
Jag fick lära mig mycket och jag märkte att min specialitet är att kunna analysera dansen och inividen och se vad en dansare bör göra för att utvecklas, genom bla kroppsmedvetenhet, teknik, och personligheten i sin dans. Jag arbetar mycket med musikförståelse när jag undervisar. Jag älskar att få lära ut dans och se andra utvecklas och hitta samma känsla som jag har för dansen.


Startade egen Dansstudio
januari 2009
- Nu var det dags att öppna nåt eget! Det bara blev så om inte annat! Jobben bara rullade in och jag älskade ju mitt jobb. Dansa med Sanna föddes!

Svenska Junior Mästarna

Jag har haft privilegiumet att få träna fram Svenska juniormästarna i både Salsa och Discoswing där jag också koreograferat deras tävlingsrutiner!


Licenserad Danssporttränare
Jag har gått danssporttränarutbildnings första nivå, som inbegriper ett 20tal olika dansstilar under ledning av Tony Irving och den 5:e september 2009 blev jag Licensierad dansporttränare i Internationel Latin Ballroom.


Zumba
Maj 2009 började jag undervisa Zumba fitness! Wow vilken kick!!!!

Zumba är den roligaste energigivande träningen jag någonsin sysslat med. Vilken KOMBO!! Dans som jag älskar med träning som jag älskar - kan det bli bättre!!
Licenser

Jag är utbildad och licenserad zumbainstruktör i Zumba fitness level 1 & 2, Zumba Toning, Zumba Gold och Zumba Kids, zumba för barn. Jag är också medlem i ZIN, Zumba Instructors Network.


KUBA 
December 2009 åkte Gilbert o jag till Cuba och tog lektioner hos Lázaro Edilson Pedroso Pereira. En internationell Kubansk instruktör.
Vi utbildade oss i flera olika Kubanska folkdanser, bla rumba, cha cha, son, bolero och självklart salsa och rueda de casino.

Vi fick en otrolig inblick i både rytmik o musik och inte minst kroppsförståelse.

Vi träffade flera härliga kubanska dansare som verkligen visste hur man skulle röra sig. En helt otrolig inspiration som vi förmedlar vidare till våra elever.

Personlig Tränare
April 2014 tog jag äntligen steg vidare som jag längtat så efter att få göra, men där livet hindrat mig från att göra tidigare.
Jag utbildade mig till Personlig Tränare inom Funktionell Träning, med special ämne - Hållning! Kost, Mindfulness, Massage & Triggepunkter ingick även i denna utbildning. Alltså hela människan i fokus!
Jag utbildade mig på Paleo-Institute i Stockholm som har den mest ledande, innehållsrika och längsta utbildningen till Personlig Tränare med EHFA/ EREPS licens, 400tim.
Och WOW vilken utbildning och vilket innehåll! Jag har nog aldrig känt mig så redo för min nya utmaning!!! 

Vidareutbildning - Jag vill veta mer!!
Jan 2015 Certifierade MammaMagetränare hos Katarina Woxnerud.
MammaMage står för att få tillbaka funktionen – inte bara utseendet. Det handlar om hela inre cylindern, alltså magen, bäckenbottenmusklerna liksom ryggen och andningen.
Juni 2015 vidareutbildningen Katarina Woxnerud Bäcken & Höftgördeln.
Katarina håller dessutom flera webinarier varje år för att hålla oss Tränare ajour med senaste inom forskning i ämnet.

Augusti 2016 Certifierad Arch Specialist
Detta var nått nytt!! Jag skulle plötsligt ta steget vidare till att börja jobba med smärtproblematik, psykoterapi, neurovetenskap, funktion, prestation för både elitidrottare och för dem som aldrig tränat förut.
Denna nyvunna kunskap har verkligen utvecklat mig och fått mig att vilja veta mer.
Jag har äntligen börjat inse hur allt hänger samman ...
- Struktur, Hjärna, Kost, Träning, Mind, Smärta.
Arch Method går ut på Optimal Funktion genom Nuerobaserad Träning.

Januari 2017 Med tanke på hur allt har utvecklats med åren så var det dags att byta namn - Dansa Med Sanna blir VARDAGSSTARK

Januari 2017 
Min vetgirighet över människans möjlighet till optimal funktion tar mig vidare i utbildning. Neuromuskulär rehablitering och Neurovetenskap. Hur man ladda ner ny mjukvara till hjärnan för att optimera funktionen. Neurobaserad Träning!
Januari 2017 startade jag ett utbildningsprogram som inbegriper 11st omfattande neurovetenskapskurser med olika inriktning: Först ut Smärta
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Smärta & Träning
Certifierad av Dr Eric Cobb i neurovetenskap i New York med specialsering inom smärta och träning. 

Augusti 2017
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Livstilsförändring & Näring
Denna utbildning är den enda i sitt slag då den utgår från ett neurologiskt perspektiv. Hur reagerar hjärnan på förändring? Hur bryter vi eller skapar nya vanor med bestående resultat - Oerhört spännande!

DU
Ju mer jag utvecklar mig själv och ju mer jag lär mig om kroppen, desto mer inser jag hur viktigt det är att röra på sig för att hjärnan ska må så bra som möjligt. Idag har det stora flertalet människor förlorat förmågan att röra på sig pga. för lite rörelse.
Dem har helt enkelt förlorat vardagsstyrkan.
Detta vill jag ändra på, jag vill få dig VARDAGSSTARK! 

Jag utbildar mig löpande för att du som kund ska få ut det bästa! Du som individ är alltid i fokus.
Alla människor har individuella förutsättningar, men alla har möjlighet till full funktion och det är det jag gör – ger dig tillbaka din funktion, rörelse och hållning och därmed reducera smärta – VARDAGSSTARK.
 
Vad väljer du? BEHANDLING, DANS eller TRÄNING?

Bli vardagsstark med mig!

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009