Sanna Holmgren Sanna Holmgren

Det är jag som är Sanna! Och det är jag som är hjärnan bakom "VARDAGSSTARK"


Allt mitt intresse för människan, rörelse, dans, funktion och hälsa började redan för 28 år sedan. Men det var inte förrän 2001 som det verkligen tog skruv......

DANSEN
Det hela började med musiken. Efter en resa till Dominikanska Republiken tillsammans med min man Gilbert, fastnade jag för det sköna soundet från Karibien. Tillsammans med lokalbokningen dansade jag både Merengue och Bachata, överallt och hela tiden!

När jag kom hem ville jag lära mig mer, och sagt och gjort, jag började dansa Salsa!

Jag utvecklade min dans genom att ta privatlektioner hos en Ballromdansare. Det gick snabbt och jag började tävla tillsammans med Gilbert. Vi tävlade för SDR, Sveriges Danspedagogers Riksförbund och vi vann vår första tävling vi ställde upp i och det var oktober 2003. Vi utvecklades snabbt framåt och vi tog in salsan från alla håll och kanter och insåg att "Wow, det här var nåt för oss". Vi började att älska den Puertorikanska stilen i Salsa och började bygga våra tävlingskoreografier efter det rörelsemönstret.

Mars 2005 vann vi SM guld i Salsa! Och sedan dess har vi representerat Sverige på ett EM och två VM. Ett utav dem på ARUBA (9:e plats) och då var vi tillbaks i Karibien igen, där allting startade!

Under tiden började vi lära oss och tävla i fler danser, bla Discoswing. Discoswing kallas även Discofox och är lika stor i Europa som buggen är i Sverige. Du dansar pardans till discomusik. Vi representerade Sverige på ett VM och kom på 14 plats.

Efter att ha tävlat några år kände jag att jag verkligen ville lära mig mer och fortsätta utveckla min danskunskap, så jag började gå som assistent för att bli danslärare. Nu började jag också lära mig fler danser. Jag slutade tävla för att kunna lägga mer energi på undervisningen.


Jag börjar undervisa
Jag fick lära mig mycket och jag märkte att min specialitet är att kunna analysera dansen och inividen och se vad en dansare bör göra för att utvecklas, genom bla kroppsmedvetenhet, teknik, och personligheten i sin dans. Jag arbetar mycket med musikförståelse när jag undervisar. Jag älskar att få lära ut dans och se andra utvecklas och hitta samma känsla som jag har för dansen.


Startade egen Dansstudio
januari 2009
- Nu var det dags att öppna nåt eget! Det bara blev så om inte annat! Jobben bara rullade in och jag älskade ju mitt jobb. Dansa med Sanna föddes!

Svenska Junior Mästarna

Jag har haft privilegiumet att få träna fram Svenska juniormästarna i både Salsa och Discoswing där jag också koreograferat deras tävlingsrutiner!


Licenserad Danssporttränare
Jag har gått danssporttränarutbildnings första nivå, som inbegriper ett 20tal olika dansstilar under ledning av Tony Irving och den 5:e september 2009 blev jag Licensierad dansporttränare i Internationel Latin Ballroom.


Zumba
Maj 2009 började jag undervisa Zumba fitness! Wow vilken kick!!!!

Zumba är den roligaste energigivande träningen jag någonsin sysslat med. Vilken KOMBO!! Dans som jag älskar med träning som jag älskar - kan det bli bättre!!
Licenser

Jag är utbildad och licenserad zumbainstruktör i Zumba fitness level 1 & 2, Zumba Toning, Zumba Gold och Zumba Kids, zumba för barn. Jag är också medlem i ZIN, Zumba Instructors Network.


KUBA 
December 2009 åkte Gilbert o jag till Cuba och tog lektioner hos Lázaro Edilson Pedroso Pereira. En internationell Kubansk instruktör.
Vi utbildade oss i flera olika Kubanska folkdanser, bla rumba, cha cha, son, bolero och självklart salsa och rueda de casino.

Vi fick en otrolig inblick i både rytmik o musik och inte minst kroppsförståelse.

Vi träffade flera härliga kubanska dansare som verkligen visste hur man skulle röra sig. En helt otrolig inspiration som vi förmedlar vidare till våra elever.

Personlig Tränare
April 2014 tog jag äntligen steg vidare som jag längtat så efter att få göra, men där livet hindrat mig från att göra tidigare.
Jag utbildade mig till Personlig Tränare inom Funktionell Träning, med special ämne - Hållning! Kost, Mindfulness, Massage & Triggepunkter ingick även i denna utbildning. Alltså hela människan i fokus!
Jag utbildade mig på Paleo-Institute i Stockholm som har den mest ledande, innehållsrika och längsta utbildningen till Personlig Tränare med EHFA/ EREPS licens, 400tim.
Och WOW vilken utbildning och vilket innehåll! Jag har nog aldrig känt mig så redo för min nya utmaning!!! 

Vidareutbildning - Jag vill veta mer!!
Jan 2015 Certifierade MammaMagetränare hos Katarina Woxnerud.
MammaMage står för att få tillbaka funktionen – inte bara utseendet. Det handlar om hela inre cylindern, alltså magen, bäckenbottenmusklerna liksom ryggen och andningen.
Juni 2015 vidareutbildningen Katarina Woxnerud Bäcken & Höftgördeln.
Katarina håller dessutom flera webinarier varje år för att hålla oss Tränare ajour med senaste inom forskning i ämnet.

Augusti 2016 Certifierad Arch Specialist
Detta var nått nytt!! Jag skulle plötsligt ta steget vidare till att börja jobba med smärtproblematik, psykoterapi, neurovetenskap, funktion, prestation för både elitidrottare och för dem som aldrig tränat förut.
Denna nyvunna kunskap har verkligen utvecklat mig och fått mig att vilja veta mer.
Jag har äntligen börjat inse hur allt hänger samman ...
- Struktur, Hjärna, Kost, Träning, Mind, Smärta.
Arch Method går ut på Optimal Funktion genom Nuerobaserad Träning.

Januari 2017 Med tanke på hur allt har utvecklats med åren så var det dags att byta namn - Dansa Med Sanna blir VARDAGSSTARK

Januari 2017 
Min vetgirighet över människans möjlighet till optimal funktion tar mig vidare i utbildning. Neuromuskulär rehablitering och Neurovetenskap. Hur man ladda ner ny mjukvara till hjärnan för att optimera funktionen. Neurobaserad Träning!
Januari 2017 startade jag ett utbildningsprogram som inbegriper 11st omfattande neurovetenskapskurser med olika inriktning: Först ut Smärta
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Smärta & Träning
Certifierad av Dr Eric Cobb i neurovetenskap i New York med specialsering inom smärta och träning. 

Augusti 2017
Certifierad Zhealth Coach - Specialområde: Livstilsförändring & Näring
Denna utbildning är den enda i sitt slag då den utgår från ett neurologiskt perspektiv. Hur reagerar hjärnan på förändring? Hur bryter vi eller skapar nya vanor med bestående resultat - Oerhört spännande!

DU
Ju mer jag utvecklar mig själv och ju mer jag lär mig om kroppen, desto mer inser jag hur viktigt det är att röra på sig för att hjärnan ska må så bra som möjligt. Idag har det stora flertalet människor förlorat förmågan att röra på sig pga. för lite rörelse.
Dem har helt enkelt förlorat vardagsstyrkan.
Detta vill jag ändra på, jag vill få dig VARDAGSSTARK! 

Jag utbildar mig löpande för att du som kund ska få ut det bästa! Du som individ är alltid i fokus.
Alla människor har individuella förutsättningar, men alla har möjlighet till full funktion och det är det jag gör – ger dig tillbaka din funktion, rörelse och hållning och därmed reducera smärta – VARDAGSSTARK.
 
Vad väljer du? BEHANDLING, DANS eller TRÄNING?

Bli vardagsstark med mig!

Anna Segerström Anna Segerström

Anna Segerström

Anna jobbar heltid på HSB Dalarna. Hon är glad och positiv som person och hennes familj består av två tonårsbarn, sambo och hund. Hon älskar att dansa och sjunga och musik har stor betydelse i hennes liv. Anna har ingen dansbakgrund mer än någon buggkurs, en termin i dans (fridans/balett) på gymnasiet men har alltid hängt på dansgolvet sen tidig ålder. Hon har tränat mycket med någon form av grupp-träning som te.x aerobic, step touch,box, afrodans och body combat. Varför hon fastna för Zumba var variationen i musiken och dasstilarna, glädjen att få röra sig och att lära sig fler dansstilar. -"Zumba kan få liv i mig igen efter en stressig dag och jag kan inte sluta le efter en lektion!" Säger hon. Anna älskar Zumba och dem latinska rytmerna och de får henne att visa att ingenting är omöjligt. Anna tog sin Zumbalicens den 7,8 december 2011 och licens i Zumba Toning, 24 februari 2012 och är oxå medlem i ZIN, zumba instructors network.
Anna har under 2017 utbildat sig till Certifierad PI kostrådgivare. Pga av av hennes sockerberoende och hennes sjukskrivning av stress 2016 ville hon förändra sig själv. Hon börja rannsaka sigg själv och insåg att hon blivit präglad från uppväxten av vår fikakultur och använt mat och sötsaker till att döva, fira och distrahera. Då börja hon söka fakta och insåg sitt sockerberoende vilket lede till att hon utbilda sig och vill idag hjälpa andra i samma situation. Vårt samhälle idag är mycket präglat av stress och kvick fix och att döva allt i socker och alkohol! Hon börja sin livsstilsförändring mars 2017 och har inte ätit vitt socker sedan dess och mår fantastisk! Anna äter idag en lågkolhydratkost och valde därför att utbilda sig på Paleo Institutet i Stockholm. Hon valde denna utbildning pga av längden och innehållet, funktionsmedicin och att man tittar på individen i helhet, hur ser din sjukdomsbild ut? Hur är din vardag? Träning? Kost? Stress? Hormoner? m.m.

Kristina Olsson Kristina Olsson

Kristina Olsson
Kristina är pensionerad läkare med intresse för hälsa och hur vi kan påverka våra möjligheter till ett aktivt friskare liv högre upp i åldrarna. Efter många års inaktivitet återupptog Kristina träning i 50-årsåldern med styrka, tai chi, zumba och nu även neurobaserad träning med Archmethod® . Detta har gjort henne rörligare, gladare med mindre värk och bättre sömn.

Hon säger: ”Vi behöver träna vår hjärna och kropp och det är aldrig för sent att starta!
Kristina är utbildad Arch Practitioner.

Cecilia Sjöström Cecilia Sjöström

Christina Sand
I sin profession som pedagog har Christina alltid fokuserat på inlärning genom rörelse. Dessutom har hon värnat om vikten av glädje och välmående i den processen. Det har varit mycket sång och danslekar, utomhuspedagogik och massage i hennes skolvardag. På fritiden har Christina under flertalet år organiserat lek- och plask verksamhet, samt undervisat grupper i simteknik hos Falu SS. Då väcktes tanken och en önskan att kunna massera ömma och stela muskler. Christina gick en tre-stegsutbildning till Massageterapeut hos Axelssons Gymnastiska Institut. Hon fick där kunskaper, som hon sedan kunnat använda både inom sitt yrke och på fritiden.
Som friskvårdsinspiratör för personalen på sin arbetsplats, kom hon i kontakt med NIA, Neuromuscular Integrative Action. Det är en form av träning som bygger på sensorisk medvetenhet och närvaro, glädje och frihet. För henne passade den formen av träning helt in i hennes sätt att undervisa och att leva sitt liv. Hon föll direkt för NIA och anmälde mig till steg ett, White Belt Intensive. Gick sedan steg två och är nu utbildad Blue Belt Teacher.
Efter några års uppehåll leder hon åter NIA grupper på Vardagsstark. Där kan alla vara med, otränad som atlet. Du väljer själv din träningsnivå och lyssnar på din kropp. Den talar om för dig vad du behöver, The Bodys Way.

Therese Andrén Therese Andrén

Therese Andrén

Therese är för närvarande föräldraledig med sitt tredje barn, annars arbetar hon inom en förvaltningsmyndighet. Therese kommer ursprungligen från Bohuslän, men bor sedan fem år tillbaka i Falun då hennes man kommer från Dalarna. På fritiden umgås hon med familjen, studerar och dansar Zumba! Oavsett om Therese har varit bosatt i Sverige eller utomlands så har hon sett till att dansa såsom salsa, tiodans (ballroom dancing), magdans och flamenco. Therese älskar Zumba "för att det är som ett kinderägg"." För det första är det härlig musik, för det andra är det bra träning och för det tredje är det dans! Att du sedan går därifrån och känner dig nöjd med livet- det är bara en bonus! Sedan jag blev mamma har jag inte haft möjlighet/ork att delta i danskurser eller gå ut och dansa, men nu när jag har hittat Zumba behöver jag inte det! Min dotter Alice var tre veckor gammal när hon deltog i sitt första Zumba Gold-pass och hon älskade det (somnade direkt i bärselen)!"  
Therese tog sin licens 14,15 november 2013 och är sedan dess medlem i ZIN, Zumba Instructurs Network . 

Linn Hellström Linn Hellström

Linn är undersköterska och brinner för att hjälpa människor. Men intresset för träning har alltid varit stort.
Som liten red hon i närmare elva år innan intresset för Zumban infann sig och som hon idag älskar.
Hon är en barnkär och glad tjej med leendet på läpparna som på fritiden gärna umgås med sin pojkvän och familj.
På senare år har intresset för styrketräning samt allt kring träning växt hos Linn och blivit en stor del i vardagen. Allt från bodypump och zumbapass till tekniken i ett marklyft och HIIT intervaller är något hon älskar.
 
”Den bästa känslan är när man bevisar att kroppen klarar av mer än vad huvudet säger, att koppla på viljan till att göra en repetition till eller öka vikterna med något kilo extra är det som ger motivation att fortsätta”.
”Optimala sättet att rensa tankarna och fylla på med glada endorfiner är genom träningen ” säger Linn.
 

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009