Varför Dansa Med Sanna?

"Och så var det dans efteråt" Finn Søeborg (1893-1962)

 

I Falun finns det flera bra dansskolor och dansföreningar och tillsammans gör vi Falun till en dansstad.
Annorlunda. Det som utmärker oss är vår inriktning på socialdans och vår pedagogik.

Vi vill helt enkelt att du skall dansa för att Du själv vill och ha roligt och du behöver t.ex. inte börja tävla för att gå en kurs hos oss.

Du skall ha stor användning av det du har lärt dig på kurs, ute på dansgolvet. Det är där du sedan dansar, på riktigt. 

Vi vill också att våra elever ska utmärka sig på det sociala dansgolvet som de gladaste och trevligaste - inte bara genom att vara duktigast!

Effektivitet – är det en dansegenskap? Vi tycker att vi har effektiva kurser, vi anpassar tempot till alla enskilda grupper, samtidigt som vi följer vår kursplan för terminen. Resultatet blir att det inte stressar dig som elev och din upplevelse blir spontan och på din personliga nivå.

Jämt. Våra kurser har förbluffande jämna par. Vi brukar på ett skämtsamt sätt säga till våra elever som har dansat med oss ett par år att de är bortskämda! En jämn fördelning bland förare/följare gör att alla får dansa lika mycket. Alla har ju betalat lika mycket för kursen.

 

Nya lokaler. Sedan 2012 har vi glädjen att få husera i nya rymliga lokaler med 2 studios med ett riktigt dansgolv, god ventilation och stora speglar.

 

Koncept. Våra danskurser kostar 65kr i timmen. Vårt koncept är att erbjuda våra dansare mer än bara själva danskursen. Vi vill att du som elev även skall kunna gå på våra event eller kanske flera kurser samtidigt. Vi vet att inspirerande och spännande event med gemenskap, betyder mycket för dig som elev.

Pedagogik. Låter tråkigt men blir kul! Vi är engagerade och ser Dig som person i en grupp. Ibland upplevs dans komplext, precis som att lära sig ett nytt språk. Då hjälper det att vara strukturerad och pedagogiskt som instruktör. Vi vet att detta är viktigt. Sen lär sig alla av kaos! Mer än du anar...

  

"De som inte kan dansa säger att musiken inte är bra" Jamaican Proverb

 

Musik. Tycker du om musik? Det gör vi! Musik fick oss själva att börja dansa. Därför använder vi tid i våra kurser till musikförståelse och dess historia. Om du vet ursprunget till den "Salsa musik" som spelas idag vet du också varför man dansar rumba, cha cha, son och salsa. Och varför ser vissa turer i Salsa ut som bugg? Musikhistorian förklarar...

 

Utbildning. Vi går själv på kurs. Så ofta vi kan! Vi skulle vilja gå på kurs för jämnan. Vi är licenserade där det krävs, vi har blivit undervisade på Kuba, för kubansk salsa, i Europa för västerländsk Salsa och av Tony Irving för Dansporttränarexamen etc. Ja listan är lång, därför att vi vill hänga med! Vill du hänga med?

 

"Dansa som om ingen ser dig" Anonym

 

Äter kocken sin egen mat? Vi vet att människor uppskattar att ha roligt och få bättre självförtroende genom dans. På våra kurser kommer du att få träffa andra från alla generationer och samhällsgrupper och ni kan mötas och ha en trevlig och meningsfull tid tillsammans.

 

Ideal: Ärlighet, Pedagogik, Spänning

Motto: "Alla Kan"

 

Vi erbjuder dig en danskurs - som vi själva skulle vilja gå på!

 

Välkommen!

 

Ärlighet
Pedagogik
Pedagogik
Spänning
Spänning
web counter
Besöksräknare sedan maj 2009