Vi är specialiserade på Seniorträning!

VÅRA PASS

Alla pass är individanpassade vilket betyder
att du tränar på din nivå och efter dina
förutsättningar men i grupp.

Dag & Tider hittar du antingen i vårt schema eller
längst ner i varje kollumn nedan

Unikt hos oss
 

Gruppträningsinstruktörer och ArchCoacher finns på plats på alla Styrkepass på schemat och hjälper dig igenom passet och visar dig vilka övningar som passar dig och hur du ska utföra dem på ett säkert sätt, i din takt och på din nivå.
 

Inga förkunskaper krävs!

Vill du veta mer om passet ring oss gärna på 023-125 25
ÖKA FUNKTION - REDUCERA SMÄRTA
 

Archmethod
..... är en metod som utbildar dig i att ta hand om dig själv - att bli en bättre version av dig själv!
Oavsett om det gäller smärta, funktion, hållning eller mentalt går metoden ut på att optimera din hjärna för att bättre ta hand om dig.

Kontrollsystem
Allt du någonsin känt eller gjort i ditt liv, från smärta till hög prestation, är ett direkt resultat av hjärnaktivitet. På den mest grundläggande nivån bestämmer de invecklade processerna och mönstren i din hjärna både vem du har varit och, viktigare, vem du kommer att bli. All mänsklig förändring representerar förändringar i individens nervsystem. 

Vårt Mål
Därför är slutresultatet på all träning, dans, utbildning och behandling vi på VARDAGSSTARK gör, en reflektion på huruvida vi har optimerat din hjärna. Vårt mål som instruktörer/coacher är att bestämma, på en daglig basis, till o med från ögonblick till ögonblick, vad våra kunder behöver för att öka deras hjärnfunktion.

Archmethod® klassen
På detta pass går vi igenom och tränar din hjärna utifrån vad den använder för att ta hand om dig i din miljö du befinner dig i. Man kan säga att vi höjer kvalitén på dina inputs så att du får en bättre output. 
Det kan vara dina ögon, din balans, din karta över kroppen, din känsel, din hantering av gravitaitonen, ditt parasympatiska system, din andning, din mage etc

Vad kan jag förvänta för resultat av passet?
bättre rörlighet
bättre syn
bättre balans
bättre hållning
bättre andning
bättre koordination
bättre gång
mindre smärta
mer fokus
mer energi
mer mental balans
kunskap om hur du fungerar
En bättre version av dig själv helt enkelt!

 

Instruktör: 
Sanna Holmgren, Christina Olsson, Cecilia Sjöström & Helena Olofsson
Dag och Tid:
Fre kl 10.00STYRKA
På våra Seniorstyrkepass så jobbar vi med
HÅLLNING, RÖRLIGHET & VARDAGSSTYRKA


Neurobaserade och Funktionella Basövningar står i centrum.
 

Allt du någonsin känt eller gjort i ditt liv, från smärta till hög prestation, är ett direkt resultat av hjärnaktivitet. På den mest grundläggande nivån bestämmer de invecklade processerna och mönstren i din hjärna både vem du har varit och, viktigare, vem du kommer att bli. All mänsklig förändring representerar förändringar i individens nervsystem. 

Därför är slutresultatet på all träning, dans, utbildning och behandling vi på VARDAGSSTARK gör, en reflektion på huruvida vi har optimerat din hjärna. 
Vårt mål som instruktörer/coacher är att bestämma, på en daglig basis, till o med från ögonblick till ögonblick, vad våra kunder behöver för att öka deras hjärnfunktion.

Neurobaserade övningar går ut på att aktivera det hjärnan använder för att ta hand om dig i den miljö du befinner dig i.
Din hjärna tar ständigt emot en mängd information/INPUTS från hela din kropp:
Du har ögon - syn
Du har fötter - rörelse
Du har en näsa - lukt 
du har hud - känsel
du har öron - balans
du har en HEL KROPP
Alla dessa sänder signaler till din hjärna. Kvalitén på denna input är oerhörd viktigt för vilket utförande du kommer att få i din kropp och behöver därför tränas.
Vi börjar varje pass med en grundlig genomgång av dessa, allt för att optimera din hjärna!

Funktionella Basövningar 
använder vi oss av för att öka vår styrka och hållning det gör vi med vår egen kroppsvikt, gummiband, hantlar, skivstänger & TRXband.
 

Instruktör: 
Sanna Holmgren & Christina Olsson
Dag och Tid:
Mån & Tors kl 10.00

ZUMBA

Zumba är ett danspass där glädje & rörelse står i fokus!


Med enkla koreografier och härlig energi som ger riktigt bra träning för både styrka och kondition kan alla kan vara med oavsett stil och nivå - härma och följ efter.
 

På Seniorpassen tänker vi  lugnare tempo, färre rörelser och inga hopp och därför är passet perfekt för dig som vill dansa och träna på en skön nivå.

Behöver jag kunna dansa sen tidigare?
Nej, du behöver absolut inga förkunskaper i dans för att njuta och ha roligt under Zumbapasset! Man behöver inte vara rädd för att göra fel i Zumba för det viktigaste är inte att stegen blir rätt utförda utan att vi har kul tillsammans och att vi får en bra träning för hela kroppen!
 
Är det svårt att lära sig/hänga med?
Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång. Det är väldigt individuellt hur snabbt man tar till sig och alla har sina styrkor respektive svagheter. Vi brukar säga att " Ge det 3,4 gånger, då börjar du känna igen musik och steg och då kan du lättare slappna av njuta av dansen/träningen". 
Instruktörens roll är att göra det lätt för alla!

Läs mer om ZUMBA

Instruktör: Sanna Holmgren
Dag och Tid: Tors kl 11.00
 


NIA

Nia står för Neuromuscular Integrative Action och betyder ”med mening” på Swahili. 


Nia är en tränings- och rörelseform som förenar teknik, inspiration och fokus från dans, kampsport, yoga, tai chi samt Feldenkrais och Alexanderteknik.

Dans ~ rörelseglädje, form & frihet
Kampsport ~ den distinkta rörelsen, kraft, fokus  
Yoga ~ balans, kroppskontroll, andning
Tai Chi ~ stillhet och balans i rörelse och sinne
Alexander & Feldenkrais ~ medvetenhet i rörelsen.

Att träna Nia ger Dig möjlighet att både fysiskt och mentalt utveckla styrka, smidighet och uthållighet. Att träna Nia innebär att Du tränar efter en välbehagsprincip. Känns det bra – fortsätt – annars sluta! Vi använder kroppens naturliga kunskap och intelligens! 

Nia Technique är grundat och utvecklat av Debbie Rosas och Carlos Rosas, Portland, OR, USA. Debbie och Carlos har låtit det österländska och västerländska smälta samman för att skapa en holistisk träningsform där filosofierna bakom varje enskilt fokus skapar en ryggrad vilken leder dig rätt i teknikerna.

Instruktör: Christina Sand
Dag och Tid: Ons kl 10.00

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009