VARDAGSSTARK MAMMA 
- Hållning & funktion efter graviditet

Nya kurser planeras

Denna kurs innehåller allt för att bygga upp DIG!
Den kommer att förändra hur du ser på träning och din kropp.
Den kommer att stärka dig och ge dig kunskap som du
kommer bära med dig RESTEN AV LIVET!

 Ge det till dig själv!

Träna rätt efter Graviditet!

Idag finns så mycket träning för nyblivna mammor att välja på men som utbildad och certifierad Mammamage tränare träffar jag varje vecka också så många mammor som, trots att dem tränar, inte får tillbaka funktionen i magen efter graviditeten. Flera har t.o.m förvärrat sin problematik pga felaktigt träning/buktryck. 

På denna kurs jobbar vi med "Archmethod" & "MammaMage" för att få tillbaka funktionen, hållningen och styrkan – inte bara utseendet! Det handlar om hela inre cylindern, alltså magen, bäckenbottenmusklerna liksom ryggen och andningen.

Eftersom vi är specialiserade inom Hållning, Funktion och Smärta är det en del av kursen. Du får verktyg som du bär med dig resten av livet!

Vill du ha hjälp nu -
Boka en Privat konsultation!
 
Diastasmätning, Bålstabilitet & Mammamageövningar 

1290kr 90 min
Boka på 023-125 25 eller via kontakt

TA MED DITT BARN!

På detta pass kan du som är mammaledig ta med ditt barn.

Har du äldre barn eller är Gravid är du också välkommen till denna kurs!

Vardagsstark Mamma - 10 ggr

Pris:
2 995 kr
Inkl. 6% Moms
Antal:

När kan jag börja träna MammaMageÖvningar!


Det är skillnad på träning och träning.

Träning med bukpress, som man ofta lägger på då man ska lyfta tungt, det ska man inte göra direkt efter en förlossning då det finns risk för framfall, bråck, inkontinens, bristningar och andra skador.

Denna träning av djupa magen som vi jobbar med i mammamageövnngar är en lågintensiv träning där man lär sig att aktivera musklerna igen – återträna!

Det är precis som när du tränar bäckenbottenmuskulaturen fast nu tränar du en annan muskel, dvs du ligger, sitter eller står stilla och lär dig med små lätta knip att aktiver endast djupa magen, transversus abdominis.
Denna muskeln är den enda muskel som kan hjälpa till att sluta en diastas, avlasta kotpelaren, förhindra framfall, bråck och från att maginnehållet pressas ut genom dina separerade magmuskler vid tryck, ex hosta/nysningar eller när du lyfter tungt.

Denna muskel tränas i lugna statiska positioner som utökas med progressionsövningar i rörelse. Det är varken tungt eller skapar en bukpress.

Övningar som man inte ska göra om man inte har en läkt diastas är situps och plankan, övningar man idag ofta ger till mödrar som vill få ordning på sina magmuskler. Helt fel! Dessa övningar skapar en bukpress och kan skapa besående besvär om man inte lärt sig att aktivera djupa magen först och får då en funktionell diastas.

INNEHÅLL

På denna kurs får du veta vad som händer med magens muskulatur under graviditet och hur du tränar upp magen efter förlossning för att få tillbaka funktion & styrka. Oavsett om barnet är nyförlöst eller flera år!
Denna kurs innehåller även grunden i en bra hållning. Du kan lära dig att aktivera magmuskler men du kan fortfarande ha en dålig hållning som, om den inte redan gör det, kommer att så småningom ge dig smärta.

 

Så vi skulle kunna sammanfatta innehållet i denna kurs:
Hålling & Funktion efter graviditet!

Vad händer med magmusklerna?

Under graviditeten töjs magmusklerna ut i takt med att barnet växer. Det är helt naturligt. Ju mer magen växer inifrån desto mer påverkas magmusklerna, bukhinnan och bindväven som omger musklerna. De djupa magmusklerna (transversus abdominis) töjs tillsammans med övriga strukturer ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband.

De yttre magmusklerna (rectus abdominis) förflyttas åt vardera sidan på kroppens framsida när att magen växer. Musklerna fäster in i ett brett band vid magens mitt (linea alba). I vardagligt tal brukar man säga att detta band dras sönder och att separationen kallas rectus diastasis, i vardagsspråk - Diastas 

Kvinnan har i detta läge svårt att hitta kontrollen och aktiviteten i magmusklerna igen och det kan resultera i;

  • Smärta i ländrygg och bäckenbottenmuskulaturen
  • framfall
  • Inkontinens
  • mag & tarmbesvär
  • putande mage
  • dålig hållning
  • stora diastaser kan vid nysning eller hosta kan få tarmarna att tryckas ut mellan magens muskler.
  • kan inte bära sina barn och inte sköta sitt hem. 


Efter graviditeten....

Behöver vi lära magmusklerna att dras ihop igen och genom att aktivera den djupa magmusklen (transversus) så kan man bättre stabilisera buken och hålla kontroll på buktrycket. Det gör att linea alba spänns upp vilket känns som att diastasen ”sluts”.

Transversus ingår i som en muskel i den inre cylindern som ansvarar just för det inre buktrycket och att stabilisera ryggens kotor. Därför är det av stor vikt att ha kontroll på transversus.

Att ha koll på dem inre magmusklerna resulterar i att ev värk i ländrygg förvinner, putmagen blir mindre, hållningen blir bättre och du blir starkare i alla lyft. 

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009