För närvarande hålls inga zumbapass

Historia

Zumba® Historia

Ibland grundar sig storslagna idéer på misstag. I mitten på 90-talet hade ingen kunnat förutspå Zumba® Fitness framgångar; inte ens Alberto "Beto " Perez som skapade the Zumba experience efter vad många har kallat en "lycklig slump". Fitnessinstruktören Beto kommer från Cali i Colombia. En dag i mitten av 90-talet tog hans liv en oväntad vändning. Han skulle hålla en aerobics-klass men hade glömt ta med sin traditionella aerobics-musik. Han löste det genom att använda en mix av musik han hade i sin ryggsäck.Med musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer och improviserade ihop en ny slags dans-fitness som fokuserade på att låta musiken styra rörelserna (istället för att räkna repititioner).Energin sprudlade i salen och folk kunde inte sluta le. Hans elever älskade det!

Den dagen föddes ett revolutionerande fitness-koncept the Zumba Fitness-Party!

Sedan Beto introducerade Zumba Fitness® i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i världen.

All dans och fitness-träning sker på egen risk och vid sjukdomstillstånd i samråd med läkare. Föräldrar ansvar för sina barns träning och dans.

Att tänka på

Behöver jag kunna dansa sen tidigare?
Nej, du behöver absolut inga förkunskaper i dans för att njuta och ha roligt under Zumbapasset! Man behöver inte vara rädd för att göra fel i Zumba för det viktigaste är inte att stegen blir rätt utförda utan att vi har kul tillsammans och att vi får en bra träning för hela kroppen!

 

Är det svårt att lära sig/hänga med?
Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång. Det är väldigt individuellt hur snabbt man tar till sig och alla har sina styrkor respektive svagheter. Vi brukar säga att " Ge det 3,4 gånger, då börjar du känna igen musik och steg och då kan du lättare slappna av njuta av dansen/träningen". 
 
Vi på Vardagsstark jobbar varje dag med människor som kämpar med att klara av sin vardag i form av att bara vara eller eller orka ta hand om sig själv.
Vi inser vikten av enklare träning och "less is more"-tänk!

 

Zumba® är till för att du ska ha ROLIGT! Det enda du behöver är att "följa flödet" och ha skoj! 

Vad är Zumba®
.... en rolig och upplivande träningsform där de latinska rytmerna står i fokus. Du lär dig grundstegen till ett flertal latinamerikanska och internationella dansstilar.

Till musiken skapar vi ett dynamiskt, spännande och effektivt träningsystem.

Varje låt har en egen koreografi utformad efter vers, refräng och stick. Du kommer att upptäcka att du plötsligt dansar merengue, salsa, reggaeton, cumbia, flamenco, calypso och måmga andra dansstilar. Alla låtar tillsammans utgör en intervallträning, då Zumba® kombinerar snabba och långsamma rytmer.

Detta ger som resultat större kalori- och fettförbränning, generellt förbättring av konditionen och styrka.

 

- Visste du att på 60 min zumba förbränner du ca 600 kcal och på 90 min förbränner du ca 1200 kcal?

 

Vad ska jag ha för kläder?
Valfria bekväma träningskläder och träningsskor(inneskor).


Vad bör jag komma ihåg inför passet?
Vattenflaska och en liten handduk. Det kommer att behövas!

 

Sanna och Therese är licenserade Zumbainstruktörer och medlemmar i ZIN, Zumba Instructor Network

 

Dina Instruktörer

Sanna Sanna
web counter
Besöksräknare sedan maj 2009