Intensivkurs
BUGG och även grunderna i FOX!


Vi bjuder in till en intensiv och rolig kurshelg, där vi lär er det mesta som behövs för att börja dansa bugg. Samt att vi går igenom hur det fungerar på socialdansgolvet.

När: 5-6 november
Lektionstid: Lördag 10:00-16:00 Söndag 11.15-16.00 med upphåll för lunch (egen)
Kurslängd: 2 dagar (Lördag & Söndag)
Instruktör: Anders Hessel
Pris: 890kr /person, 1600kr /par

Kursen vänder sig till:
Har du inte tidigare dansat bugg eller inte gått en buggkurs på 2-3 år eller har gått nybörjarkurs och vill bättra på grunderna, Då är det här kursen för dig/er!

Innehåll:
Bugg: Vi lär ut den grundläggande förningstekniken i bugg (Å-hej teknik) och att följa takten i musiken, såsom sväng & puls, Vi jobbar med snurrar och några enkla figurer och variationer. 

Fox: Vi kommer att lära ut dans i rörelse, rotationer och egen balans för att sedan jobba vidare mot den mer fria ”foxen”, där man dansar på varje taktslag eller improviserar varje steg för sig, utifrån musiken.

Nivå: Grund, Inga förkunskaper krävs! 
Kursen riktar sig till både vuxna och ungdomar från 15 år. 
Ta med inneskor och vattenflaska!!

Vi vil ha din anmälan senast den 1 november!
 

Först till kvarn!
Vi strävar efter jämna par på våra kurser så man hamnar i kö om det är överskott på något kön. Paranmälan har företräde!

Bugg

Bugg är en svensk pardans som dansas till musik i fyrafjärdedelstakt i vanligtvis snabbt tempo, 120-180 BPM.

Dansen består till största delen av olika turer och snurrar. Bugg, som tillsammans med foxtrot är den vanligaste sällskapsdansen i Sverige, har rötter i den jitterbug, även kallad Lindy hop, som till en början dansades till swing men sedan förändrades för att kunna dansas till 1950-talets rockmusik. I nuvarande form är bugg från 1960-talet. Den består oftast av fyrstegsturer.

 

Som pardans är bugg ovanlig genom att de dansande inte håller om varandra som i till exempel foxtrot och vals. Istället håller de varandra i en eller bägge händerna större delen av tiden och byter grepp ofta. Bugg dansades länge mest till dansbandsmusik, men numera buggar man även till annan populärmusik.

 

Buggen fortsätter att förändras. Modern bugg har influerats av boogie woogie.

Bugg är på tävling en icke koreograferad, förd dans, där akrobatik inte är tillåtet. Ett viktigt bedömningskriterium är att båda dansarna har ett kontinuerligt sväng i kroppen, en puls. 

web counter
Besöksräknare sedan maj 2009