Sanna

DansFitness

Zumba Fitness® är det enda latinoinspirerade dans-fitness-programmet som mixar smittsamma danssteg med glödhet internationell musik skapad av producenter som vunnit Grammy Award, vilket tillsammans skapar en "fitness-fest" som är riktigt beroendeframkallande.

 

Sedan starten 2001 har Zumba-programmet vuxit till att bli ärldens största och mest framgångsrika dans fitness-program. Mer än 12 miljoner människor i alla former, storlekar och åldrar tar varje vecka Zumba-klasser på över 110 000 platser i fler än 125 länder.

Prova på jan 2011
Anna
Sanna

Zumba®

Fram till Öppet Hus så gäller dessa tider!

Zumba
Mån kl 17.30 - Therese
Ons kl 17.30 - Anna

ÖPPET HUS V 35!!

Det finns olika varaianter av Zumba. Vi har tidigare haft flera att välja på här på studion. Men från denna termin har vi bestämt att det ska bli lika på alla pass och öppna möjligheter för dig som är nybörjare att gå på alla pass du vill i veckan. 
Är du en av våra regelbundna deltagare finns det fortfarande möjlighet att ta ut dig och få ett rikitgt bra täningspass!

Alla våra Zumbapass är energigivande träning för både kropp och själ, skratta och njut! Alla kan vara med oavsett stil och nivå - härma och följ efter. Ett danspass med enkel koreografi inspirerad av bl a salsa, reggaeton och merengue. Vi dansar med mycket energi i rörelserna som ger riktigt bra träning för både styrka och kondition.


 

 

 På denna sida kan du läsa om varför så många tränar Zumba och historien bakom Zumba.

VARFÖR TRÄNAR SÅ MÅNGA ZUMBA FITNESS®

Så här säger några av våra deltagare

Vad är det bästa med Zumba?

Att det är roligt samt att kroppen tränas på ett effektivt sätt

Vilka positiva resultat har Du fått av din träning?

Starkare, smidigare, rörligare, snyggare kroppsform samt gladare och lugnare. Jag har blivit "Zumbaberoende".

Varför rekommenderar Du andra att träna Zumba?

För att det är så mycket glädje i denna träning, man tränar inte bara det muskulära utan även det mentala, man fylls med glädje och energi.

 Helena Olofsson

Vad är det bästa med Zumba?

Allt! Musiken, dansen och att man alltid blir på bra humör

Vilka positiva resultat har Du fått av din träning?

Jag har blivit av med en del överflödiga kilon. Jag är till och med bättre i mitt onda knä. Till sist har jag fått ett bättre humör.

Varför rekommenderar Du andra att träna Zumba?

Därför att det är en så rolig motionsform.

Tina Gref

Vad är det bästa med Zumba?

Det är att man får dansa till härlig och medryckande musik. Att man blir ordentligt svettig och musklerna får verkligen röra på sig. Efter ett Zumbapass känner jag mig bara så lycklig.

Vilka positiva resultat har Du fått av din träning?

Kroppen har blivit fastare, har nog fått lite muskler och hade idag faktiskt minskat 3 cm i midjan och 1 cm på rumpan. Har inte gått ner i vikt utan har blivit fastare.

Varför rekommenderar Du andra att träna Zumba?

Alla borde prova Zumba en gång i livet!! Jag tror att nästan alla skulle fortsätta, bara för lyckokänslan man tar med sig efter ett pass.

Malin Arvén

Zumba Fitness® Historia

HISTORIA

Ibland grundar sig storslagna idéer på misstag. I mitten på 90-talet hade ingen kunnat förutspå Zumba® Fitness framgångar; inte ens Alberto "Beto " Perez som skapade the Zumba experience efter vad många har kallat en "lycklig slump". Fitnessinstruktören Beto kommer från Cali i Colombia. En dag i mitten av 90-talet tog hans liv en oväntad vändning. Han skulle hålla en aerobics-klass men hade glömt ta med sin traditionella aerobics-musik. Han löste det genom att använda en mix av musik han hade i sin ryggsäck.Med musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer och improviserade ihop en ny slags dans-fitness som fokuserade på att låta musiken styra rörelserna (istället för att räkna repititioner).Energin sprudlade i salen och folk kunde inte sluta le. Hans elever älskade det!

Den dagen föddes ett revolutionerande fitness-koncept the Zumba Fitness-Party!

Sedan Beto introducerade Zumba Fitness® i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i världen.

Sanna

På startsidan finner du rutan "Dagsaktuellt" där du kan se eventuella förändringar i schemat. Ha för vana att kika in på sidan innan passet för att se att allt är i sin ordning.

StreetZumba jun 2012
StreetZumba jun 2012
web counter
Besöksräknare sedan maj 2009